In een industriepark gewijd aan de ontwikkeling van groene technologieën laat Qingdao’s Passive House Technology Center, in samenwerking tussen Duitse en Chinese bedrijven, zien hoe gebouwen volledig comfort en functionaliteit kunnen bieden met minimale emissies.

Het Sino-Duitse Ecopark bij Qingdao is een proefproject voor samenwerking tussen de Volksrepubliek China en Duitsland op het gebied van groene ontwikkeling. Het industriepark van 30 vierkante kilometer toont innovatieve benaderingen van duurzaam ondernemen, lifestyle, onderzoek en ontwikkeling en hoogwaardige industriële oplossingen. Het Ecopark zelf maakt gebruik van een gedecentraliseerd energievoorzieningssysteem.

Een van de meest iconische structuren op het Ecopark is het Passive House Technology Center. Met 90 procent minder energieverbruik dan de meeste vergelijkbare gebouwen, toont het aan dat het gebruik van state-of-the-art gebouwentechnologie, comfortabel wonen compatibel is met bijna-nulemissie. Het ontwerp van het gebouw voldoet aan strenge duurzaamheidsnormen.

Meer weten over de toepassing van Desigo CC in Qingdao? Lees het hier.