Met de overname van Building Robotics Inc. zet Siemens een verdere stap in de ontwikkeling van intelligente gebouwtechnologie. De door Building Robotics ontwikkelde Comfy-app wordt ingezet om je woon- en werkruimte volledig af te stemmen op je persoonlijke behoeften.

Building Robotics is een marktleider in de ontwikkeling van apps voor het bedienen van gebouwtechnologie in kantooromgevingen. De start-up heeft zijn hoofdkantoor in Oakland, Californië. Met de door Building Robotics ontwikkelde app Comfy kun je op kantoor zaken als verlichting,, zonwering en temperatuur afstemmen op je persoonlijke wensen, maar ook vergaderruimtes en werkplekken boeken.

Win-win

De overname door Siemens is voor beide partijen interessant. Siemens versterkt hierdoor zijn koploperspositie in smart buildings. De Comfy-app zal worden ingezet binnen commerciële gebouwen. Hij is geïntegreerd met de gebouwautomatisering, IT-netwerken en IoT-systemen. Hij vereenvoudigt de interactie tussen mensen en gebouwen en verhoogt daarmee de motivatie en productiviteit op de werkvloer. Dit sluit aan bij de filosofie van Siemens rond ‘smart buildings’ waarin de mens en zijn behoeften centraal staan. Building Robotics wordt een volledige dochter van Siemens. De co-founders, Andrew Krioukov (CEO) en Stephen Dawson-Haggerty (CTO), behouden hun functie in het managementteam. Door de overname krijgt de start-up de ruimte om de app nog verder te ontwikkelen. Het contract zal in het derde kwartaal van dit jaar definitief rond zijn.